Din Kurv

Din kurv er tom

Om Ydre Ø

Ydre Ø har med sit nuværende koncept, eksisteret siden oktober 2018 og ejes af Mette Thiim Andersen. 

Mette har efter mange år i modebranchen taget springet videre til livsstilssegmentet, noget man tydeligt kan fornemme i Ydre Ø's butiksunivers. 

Vi håber du har lyst til at læse mere i nedenstående om Ydre Ø og Mette's egne tanker.

Velkommen til og go læselyst!

 

Hvad kendetegner Ydre Ø's univers?

Ydre Ø er et feminint univers med mange farver og nøje udvalgte produkter. Et univers som skal inspirere og give dig lyst til at skabe små forandringer. Et univers med mange finurlige fund og anderledes design. Et univers i konstant forandring. 

 

Hvad er vigtigt for dig, når du udvælger nye produkter til Ydre Ø's sortiment?

Hele Ydre Ø’s varesortiment er alle ting som jeg selv gerne vil eje. Jeg elsker at gå rundt på de danske designmarkeder og finde små nye designere til butikken. Vigtigt for mig er at finde produkter, som ikke så mange andre butikker har, så det giver kunden en anden oplevelse at komme i butikken. Og så er det jo altid dejligt at have ting som ingen andre har.

 

Hvilken oplevelse får man, når man besøger Ydre Ø?

Jeg elsker at butikken ligger lokalt på ydre Østerbro, hvilket gør at vi får en helt særlig relation til vores naboer. Det allervigtigste for mig er at hver kunde føler sig velkommen når de træder ind i butikken. Vi sætter alle en dyd i at skabe en rar atmosfære og give plads til kundens ønsker for besøget. Derudover elsker vi at fortælle små historier om alle vores produkter og designeren bag. Jeg glæder mig til at byde dig velkommen! 

 

Hvordan er Ydre Ø og BY THIIM forbundet?

Ud over Ydre Ø har jeg også smykkefirmaet BY THIIM, som blev skabt længe før jeg overtog butikken. Ydre Ø har tidligere været et butiksfællesskab med flere små designere. Jeg var en del af fællesskabet, hvor jeg sad ude på mit værksted i det bagerste butikslokale og kreerede farverige smykker på livet løs. I 2018 fik jeg muligheden for at overtage Ydre Ø, som jeg sidenhen har udviklet med det nuværende koncept. BY THIIM har stadigvæk huse i butikkens baglokale, hvorfor Ydre Ø den dag i dag stadig fungerer som et designstudio. 

Hvis du er så heldig at besøge butikken en dag hvor der er gang i smykkeproduktionen, er du velkommen til at tage et kig ind i smykkeværkstedet. Her kan du følge med i processen, hvor perler bliver til de fineste, håndlavede smykker.

 

Hvordan har Ydre Ø's butiklokaler udviklet sig gennem tiden?

Butikkens lokaler er oprindeligt det gamle værtshus "Nygårdskroen". Når man træder ind er det ikke lige til at se, at lokalerne har huset mange mennesker i et røgfyldt lokale. Der er utroligt højt til loftet og mange kunder overvældes af butikkens store reol der er indbygget fra gulv til loft – butikkens kendetegn. Lidt historie er der heldigvis stadig at finde i de lyse lokaler. Den oprindelige sjæl sidder i væggene, og mange af butikkens detaljer er kendetegnet fra lokalets historie. Det slidte trægulv har masser af patina og er et gammelt levn fra værtshus-tiden. Går man videre gennem den lille gang og ind i butikkens bagerste lokale, er man i det gamle køkken. De oprindelige fliser er stadig på væggene, hvilket skaber en perfekt kontrast til det meget feminine univers. En fin påmindelse om lokalernes lange og indholdsrige liv. 

Jeg synes selv at butikkens lokaler er et besøg værd og glæder mig til at ønske dig velkommen ind!